EKA saab euroraha tagasimaksmiseks ajapikendust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia võib sihtasutuse Archimedes ehituse rahastajate nimekirjast maha tõmmata.
Kunstiakadeemia võib sihtasutuse Archimedes ehituse rahastajate nimekirjast maha tõmmata. Foto: Uwe Gnadenteich

Sihtasutus Archimedes annab Eesti Kunstiakadeemiale erandkorras ajapikendust EKAle uue õppehoone rajamiseks tehtud ettemaksu tagastamisel.


«EKA saab erandkorras selle ettemaksu tagastada pikema aja jooksul kui ametlikult ette nähtud 90 päeva. EKA taotles Archimedeselt võimalust ajatada tagasimaksed aasta peale. Meie oleme sellega põhimõtteliselt nõus,» ütles Archimedese kommunikatsioonijuht Karin Kase Postimehele.

Sihtasutus Archimedes otsustas tänavu jaanuaris loobuda EKA uue õppehoone rahastamisest 12 miljoni euroga. See tähendab, et EKA peab sihtasutusele tagasi maksma ka ettemaksuna saadud 2,25 miljoni euro suuruse rahaeraldise.

Archimedes tühistas EKA rahastamisotsuse 11. jaanuaril, sest sihtasutuse Archimedes kaudu Euroopa Liidult uue maja ehitamise tarbeks 12 miljoni euro saamiseks oleks EKA pidanud saama linnaplaneerimise ametist möödunud aasta 4. detsembriks uue hoone ehitusloa.

Linnaplaneerimise amet aga keeldus ehitusluba väljastamast, sest detailplaneeringusse oli sisse kirjutatud nõue, et ehituse alustamiseks peab olema saavutatud kõikide naabritega kokkulepe. Nii tühistaski Archimedes 11. jaanuaril rahastamisotsuse ning nõudis ettemaksuna saadud raha tagastamist 90 päeva jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles