Linnavolinik Üprus tahab ajalehe Pealinn sulgemist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolinik Avo Üprus (IRL) andis neljapäevasel volikogu istungil menetlusse eelnõu ajalehe Pealinn sulgemiseks, mis võrdles 27. veebruari väljaandes Anders Breivikut ja Eesti parempoolset poliitikat.

«Ma pean ütlema, et ma pean seda ohtlikuks, ebamoraalseks, ajakirjanduseetikat ja head tava rikkuvaks. Norra massimõrvad omaks võtnud Breivikut süüdistatakse 77 inimese tapmises läinud aasta juulis. Ma ei leia, et mina, parempoolse poliitikuna oleksin nende mõrvadega seotud. Artiklis öeldakse, et paremäärmuslased mängivad oskuslikult rahva hirmudega. Mis puutub see Tallinnasse?» küsis Üprus.

«Samamoodi on liiast mõte koalitsiooniparteide ja opositsioonierakondade vahelisest relvastatud arveteklaarimisest. Ajaleht Pealinn manipuleerib lugejatega, kutsudes neid samastama parempoolset poliitikat ja massimõrvu. Meenutades näiteks Kaitseministeeriumis toimunut, leidub relvastatud hulle ka Eestis - pole vaja neile uusi mõtteid anda.»

«Jättes kõrvale tõsiasja, et lool on probleeme nii eetika, põhjendusteta väidete esitamise ja vastaspoolele sõna andmisega, vaadakem asju tervemõistuslikult. Üks asi on õhutada inimesi meeleavaldustele ja streikidele. Teine asi on vägivalla ja päevapoliitika segamine. IRL seisab põhiseaduslike väärtuste eest ning mõistab hukka nii parem- kui vasakäärmuslased,» sõnas linnavolinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles