Tallinn palub abi riigikohtult

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune müürijupp Harju mäe ja Nõelasilma tänava vahel.
Vaidlusalune müürijupp Harju mäe ja Nõelasilma tänava vahel. Foto: Toomas Huik

Tallinna linn esitas riigikohtule kassatsioonikaebuse, millega soovitakse, et tühistatakse Tallinna ringkonnakohtu 9. veebruari otsus, millega kohustati Tallinna linna taastama vanalinnas Harju tänava haljastuga piirneva Trepi tänava ja Nõelasilma värava taastatud alal olukord, mis valitses seal enne restaureerimis-konserveerimistööde algust.

See tähendab rajatud tugimüüri lammutamist.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul on tegemist pretsedenditu juhtumiga, kus nähakse ette korrastatud muistise lõhkumist.

Kassatsioonikaebuses märgitakse, et Tallinna linn on seisukohal, et nimetatud otsuse tegemisel on ringkonnakohus oluliselt rikkunud menetlusõiguse norme ja kohaldanud ebaõigesti materiaalõiguse norme, mis on kaasa toonud ebaõige kohtuotsuse tegemise.

Seetõttu palub Tallinn riigikohtul antud tsiviilasjas tehtud otsuse tühistada.

«Antud kassatsioonkaebuse lahendamisel on põhimõtteline tähendus riikliku kaitse all olevast kultuuriobjektist tuleneva avaliku huvi sisustamise osas õiguspraktika kujundamisel,» lisati kassatsioonikaebuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles