Anarhistid kavandavad maikuuks Tallinna suurt NATO-vastast miitingut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet ja Anders Fogh Rasmussen Tallinnas.
Urmas Paet ja Anders Fogh Rasmussen Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

End veebilehel www.bam2012.org reklaamivad anarhistid lubavad korraldada mai lõpus Tallinnas suure NATO-vastase meeleavalduse, ajastades miitingu Tallinnas toimuva NATO parlamentaarse assamblee kevadistungi ajaks.

25. - 27. mail toimub Tallinnas Balti anarhistide kogunemine (Baltic Anarchist Meeting 2012).

«Kolmepäevase ürituse raames toimub hulganisti ettekandeid ja diskussioone erinevatel teemadel. Kogunemise eesmärk on kogemuste jagamine ning regiooni anti-autoritaarsete ja
anti-kapitalistlike gruppide koostöö edendamine. Üritused on tasuta ja kõigile huvilistele avatud,» teatatakse veebilehel.

«Samal ajal koguneb Tallinnas ka NATO parlamentaarse assamblee kevadistung. Seoses sellega korraldavad anarhistid laupäeval, 26. mail Tallinna kesklinnas NATO-vastase meeleavalduse, kus nõutakse Eesti valitsuselt Afganistani missioonil osalemise lõpetamist ning seatakse kahtluse alla NATO kui agressiivse sõjalise liidu legitiimsus. Meelavaldusele pole oodatud vaid anarhistid ja sarnaselt mõtlevad inimesed, vaid ka kõik teised NATO- ja sõjavastased inimesed, kes soovivad oma arvamust avalikult kuuldavaks teha,»  märgitakse internetilehel.

Kogunemisele oodatakse kodulehe andmeil ligi 50 anarhisti Rootsist, Soomest, Venemaalt, Poolast, Lätist, Leedust ja Saksamaalt. Üritusele on toetust avaldanud ka tuntud USA keeleteadlane ja poliitline aktivist Noam Chomsky, kelle hinnangul on NATO muutumas USA ja liitlaste globaalseks sekkumisjõuks, olles ohuks nii maailmarahule kui -stabiilsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles