Savisaar tahab Tallinna pensionäride toetussummat 66 protsendi võrra tõsta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna meer Edgar Savisaar.
Tallinna meer Edgar Savisaar. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar tahab järgmisel aastal Tallinnas pensionäridele makstavat toetust 66 protsendi võrra suurendada.


Nii kinnitas Savisaar 3. märtsil Haapsalus toimunud erakonna volikogul. «Tuleb ka pensionilisa suurendamine 1200-lt 2000 kroonile. (2000 krooni = 128 eurot – toim.) Arvestades eurole üleminekuga kaasnenud hinnatõuse, pole seda palju, kuid teeme, mis suudame. Meie ei saa käsi laiutada ja kuulutada, et Eestil on raha ainult kreeklastele,» vahendas ajaleht Kesknädal Savisaare sõnu.

Veel lubas Savisaar 2013. aastaks, kui toimuvad kohalike omavalitsuste volikogude valimised, tõsta kõikide linnalt palka saavate töötajate töötasu. Samuti ei maksa unustada ühistransporti, mis peaks tallinlastele alates tuleva aasta algusest tasuta olema.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ütles, et pole veel Savisaarega kõiki tema plaane arutada jõudnud, kuna linnapea viibib praegu haiguslehel. «Pensionilisa suurendamine on minu jaoks üsna uus asi. Ma ei oska praegu peast öelda, kui palju raha selleks vaja läheb. Aga linnavalitsus on see koht, kust igasugused plaanid tulevad ja volikogu siis arutab neid ja teeb otsused,» ütles Vitsut.

Volikogu aseesimees, opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Jaak Juske on linna finantstegevuse suhtes ülikriitiline. Sotsid ootavad linnapealt juba üle kuu aja vastust küsimusele, kui suur on Tallinnal lasuvate rahaliste kohustuste kogumaht.

Vastav arupärimine esitati juba jaanuaris.

«Tavapäraselt edastab linnavalitsus oma vastuse kahe nädala jooksul. Kui linnal on rahaasjad korras, ei tohiks selle konkreetse summa volikogule esitamine rohkem aega võtta. Paraku on linnavalitsus vastuse koostamiseks pidevalt lisaaega palunud. Järgmiseks vastuse esitamise kuupäevaks on teatatud 26. märts,» ütles Juske.

2010. aastal tõusis Tallinnas pensionäridele makstav pensionilisa varasemalt tuhandelt kroonilt 1200-le ning seda hakati maksma igale pensionärile tema sünnikuul avalduse alusel. 2010. aastaks oli pensionilisa maksmiseks linnaeelarves ette nähtud 90 miljonit krooni.

Tol ajal Tallinnas kehtinud Keskerakonna ja sotside koalitsioonilepe nägi ette pensionäridele makstava ühekordse toetuse tõstmise 2000 kroonini ehk 128 euroni  2014. aastaks. Koalitsioon lagunes 2010. aasta lõpus puhkenud idarahaskandaali tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles