Prokurör nõudis topeltmõrvas süüdistatavale eluaegset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Železnõi kohtupingis.
Sergei Železnõi kohtupingis. Foto: kaader Reporter.ee videost

Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli nõudis kahe inimese julmas mõrvas süüdistatavale mehele eluaegset vangistust.

Prokuröri hinnangul on 29-aastase Sergei süü mõlema ohvri mõrvas omakasu motiivil ning eriti julmal viisil tõendatud ja kohus peaks talle määrama kõige karmima karistuse ehk eluaegse vangistuse. Sergei kaitsja Martin Traat leidis, et kohus peaks süüaluse süüdi mõistma vaid kahe inimese mõrvas ning jätma süüdistusest välja omakasu motiivi ja julma viisi. Ühtlasi seadis kaitsja kahtluse alla Sergei vaimse seisundi.

Harju maakohus kuulutab otsuse 21. märtsi hommikul.

29-aastane Sergei pälvis kohtu üllatuse juba teisipäevasel avaistungil, kui ta ei vastanud ühelegi tema aadressil kõlanud pöördumisele. Sealjuures jäi Sergei ükskõikseks, kui tema poole pöördusid nii kohtunik, kohtu tõlk, prokurör kui ka tema enda kaitsja. Sergei ei suvatsenud vastata isegi kohtu küsimustele, mis pidid selgitama tema nime ja miks ta kohtu korraldusel püsti ei tõuse. Sellist käitumist jätkas mees kuni protsessi lõpuni.

Eeluurimisel kogutud andmetel ründas Sergei möödunud aasta 18. juuli varahommikul Tallinnas Kopli 5. liinil narkootikume müünud meest. Sergei peksis kannatanut ja pussitas teda korduvalt, mille tagajärjel ohver suri. Seejärel võttis Sergei ohvrilt ära mobiiltelefoni.

Kuna tapmist nägi pealt juhuslikult sündmuskohal viibinud naine, lõi Sergei ka teda enam kui kümnel korral noaga, põhjustades tema surma. Ühtlasi selgus eeluurimisel, et enne surma võitles naine kõigest jõust oma elu eest, kuid pidi siiski noaga relvastatud kurjategijale alla vanduma.

Politsei jõudis kahtlustatava tabamiseni 19. juulil ning kaks päeva hiljem võttis kohus ta vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Sergei süüdistuse kahe inimese mõrvas omakasu ajendil, mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse.

Sergei on varem korra kriminaalsüüdistusega kohtu ees olnud, kui toonane Tallinna linnakohus mõistis ta 1999. aastal süüdi varguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles