Kunstiakadeemia jätkab tööd uue õppehoone rajamiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul. Foto: Toomas Huik

Ajal kui haridus- ja teadusministeerium räägib üsna kindlal toonil Eesti Kunstiakadeemiat ees ootavast maksejõuetusest või lausa pankrotist, jätkab EKA sihikindlalt uue õppehoone eeltööd.


Kolmapäeval kuulutati välja järjekordne riigihange pealkirjaga «Eesti Kunstiakadeemia põhiprojekti lähteandmete muutmine».

EKA avalike suhete juht Solveig Jahnke selgitas, et uuele õppehoonel on kinnitatud uus eelprojekt, mille alusel väljastati ehitusluba. Ja kuna see erineb varasemast projektist, siis tuleb ka põhiprojekti teha muudatused.

«Uue eelprojekti tõttu on vaja hoone konstruktsiooni osasid põhiprojektis täpsustada ja täiendada ning selleks ongi välja kuulutatud riigihange,» ütles Jahnke.
Selle tööga paralleelselt käib EKA krundil ka elektrikaablite ümbertõstmine, mis peaks ühele poole saama märtsi lõpus.

Haridus- ja teadusministeerium on algatanud EKA suhtes finantsauditi. Sellega paralleelselt on käimas ka riiklik järelevalve EKA tegevuse õiguspärasuse üle kinnisvaraga seotud küsimustes. Selleks moodustatud komisjon peab oma raporti esitama haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoole 9. märtsil. Millal minister seda avalikkusele tutvustab, ei osatud ministeeriumist öelda.

Ministeerium peab veel sel kuul langetama oma otsuse vaide kohta, mille EKA esitas sihtasutuse Archimedes otsuse peale mitte rahastada ülikooli õppehoone ehitust 12 miljoni euroga.

Jahnke sõnul EKA ministeeriumi otsuseid oodates käsi rüppe ei lase. «Me peame püsima graafikus, mille me oleme endale ise seadnud ja mille on meile seadnud Euroopa Liidu rahastus. Kui me praegu kõik peataksime, siis riskiksime sellega, et kogu protsess pidurdub väga pikaks ajaks,» ütles Jahnke. Niipea kui elektrikaablite ja muude kommunikatsioonide ümbertõstmine EKA krundil on lõppenud, algab seal sulundseina rajamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles