Kolmveerand tundi bussi oodanud vanaproua pahandas streikijate peale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ootasid bussiterminalis pikalt 40. liini bussi.
Inimesed ootasid bussiterminalis pikalt 40. liini bussi. Foto: Andres Haabu

Täna pärastlõunal Tallinnas Viru keskuse bussiterminalis juba kolmveerand tundi 40. liini bussi oodanud Tatjana Štšipletsova oli streikijate peale päris pahane, sest ta pidi ka hommikul sama kaua bussipeatuses külmetama.

«Olen pahane streikijate peale, mitte valitsuse peale,» ütles Štšipletsova nördinult. «Meedikud näiteks korraldasid oma asju Toompeal, ei haaranud sellesse linnarahvast. Praegu toimuv on väga ebameeldiv.»

Vanaproua ei teadnud, kui kaua ta veel bussiterminalis ootama peab, sest tablool jooksis kiri, et bussid sõidavad vabagraafiku alusel. Tema ei olnud aga ainuke, 40. liini peatuses seisis veel mitukümmend inimest.

«Minul ei ole küll selle vastu midagi, et siin bussi oodata,» väitis nooremapoolne Anu. «Mul on vaba päev ja aega küll. Praeguseks olen vaid paar minutit oodanud.»

Samas vanahärra Lembit pahandas küll streikijatega. Ta ei osanud kuidagi mõista neid inimesi, kes andsid niisuguse streigikorralduse.

«Silt on üleval, et vabagraafik, aga kas meie ei olegi inimesed, meil on ka vaja liikuda,» ütles Lembit ja lisas, et tal oli igal juhul vaja kesklinna tulla. «Nüüd ei teagi, millal jälle Pelgulinna pääsen. See on häbematu asi.»

Lõpuks 40. liini buss siiski tuli ning trobikond inimesi sai peale. Tegemist oli aga tavalise, mitte liigendbussiga, mistõttu täitusid kohe kõik istekohad ning osa inimesi pidi ka püsti seisma. See oli aga alles esimene peatus.

Hobujaama trammipeatuses jäi mulje, nagu polekski streiki, sest 4. liini trammid tulid lausa üksteise järel ning seda mõlemas suunas. 1. liini tramme liikus siiski harvemini.

Kuus minutit trammi oodanud Riina ütles, et tal ei ole olnud vaja linnas rohkem liikuda, kui hommikul koju ja õhtul koju. Hommikul sai ta kenasti trammi peale, kuigi oli teinud juba ka teise plaani, et tuleb sõita Harjumaa Liinide bussiga.

«Kuna see streik oli juba ette teada, eks siis sai ka sellega arvestatud ning plaane tehtud,» lisas Riina.

Transpordi- ja teetöötajate ametiühingu juht Peep Peterson ütles Postimehele, et naised ja mehed olid tublid – streigis osales 90 protsenti bussijuhte, 97 protsenti trolli- ja 75 protsenti trammijuhte. Selliste tulemustega võib tema sõnul igati rahule jääda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles