Linnahalli renoveerimise põhileping võib allkirjad saada aprilli lõpus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland S. Lauder ja Edgar Savisaar Poska majas.
Roland S. Lauder ja Edgar Savisaar Poska majas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja USA suurärimehe Ronald S. Lauderi vahel toimus telefonikonverents, milles lepiti kokku, et linnahalli renoveerimise põhileping kirjutatkse linna ja investorite vahel alla aprilli lõpus.

Lauder tutvustas linnapeale neid samme, mis on investorite poolt vahepeal astutud Tallinna linnahalli renoveerimise tagamiseks. Kokku on lepitud tulevase operaatoriga, selgunud on investeeringute jaotus 200 miljoni dollari ulatuses Lauderi ja valitsusagentuuri OPIC vahel.

Lepiti kokku, et linna ja investorite põhileping kirjutatakse alla aprilli lõpus, kui on lahendatud viimased omavahelised vaidlusküsimused ning kui ka operaatorid on ehitise üle vaadanud.

Savisaar ja Lauder leppisid kokku ka järgmise omavahelise kohtumise aprillis.

Eelmise aasta detsembri keskel teatas Savisaar optimistlikult, et linnahalli renoveerimisleping võidakse sõlmida juba kuu keskel. Tänavu jaanuaris teatas aga linnavalitsus, et läbirääkimised on peatunud. Abilinnapea Taavi Aas väitis siis oma nõuniku Johannes Merilai vahendusel, et Tallinna linnavalitsus on oma seisukohad esitanud, millest ei taganeta.

Tallinna linnavolikogu kiitis 26. augustil 2010 heaks lepingu, millega linn asutab võrdväärse partnerina ühisettevõtte firmaga Tallinn Entertainment LLC. Linnavalitsus ja Tallinn Entertainment LLC panid 2009. aasta kevadel paika põhitingimused, mille eesmärk on linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute renoveerimine. Paigast on kavas kujundada mitmekülgne meelelahutuskompleks. Linnahalli lammutada ei tohi.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ning Remi International. RSL Capital kuulub Roland S. Lauderile, kes on kosmeetikakuninganna Estee Lauderi pärija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles