Linnavalitsus toetas õpetajaid tubase meeleavaldusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva keskpäeval algas Kalevi spordihallis linnavalitsuse korraldatud miiting õpetajate streigi toetuseks.

Üritusel on hinnanguliselt kogunenud mõnisada inimest, ohtralt võib spordihallis kohata Keskerakonna liikmeid, samuti Tallinna linnaametnikke.

Keskerakondlastest olid kohal näiteks riigikogu liikmed Priit Toobal, Peeter Võsa ja Mihhail Stalnuhhin, linnajuhtidest Pirita linnaosa vanem Tiit Terik, Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ning abilinnapea Eha Võrk.

Üritust juhib näitleja Eduart Toman, laulab Erich Krieger. Miitingu avas abilinnapea Kalle Klandrof kõnega, milles soovitas peaminister Andrus Ansipil minna Kreekat valitsema, kui Eesti riigi raha läheb Eesti inimeste asemel Kreekale.Sellega teenis abilinnapea ära saali kogunenud paarisaja inimese aplausi. Õpetajate seisukohti selgitas ja avaldas linnavalitsusele tänu Tallinna Haridustöötajate Ametiühingu Liidu esimees Evi Veesaar.

Sõna said ka keskerakondlastest riigikogulased Mihhail Stalnuhhin ja Peeter Võsa. Esimene suutis oma meisterlikku kakskeelsesse esinemisse põimida mitu mõistujuttu. Teine kamandas rahva püsti ja korraldas ühispalvuse valitsuse suunamiseks kuhugi kaugemale.

Tund aega kestnud miitingu lõpetas Erich Krieger filmist «Viimne reliikvia» tuntud lauluga «Põgene, vaba laps!».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles