TV3: politsei läheb õpetajate miitingule vastu suurendatud jõududega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Õpetajate põhiline väljaastumine toimub homme keskpäeval Vabaduse väljakul ning avaliku korra tagamisse on lisaks turvatöötajatele ja munitsipaalpolitseile kaasatud ka politsei, kes on väljas suurendatud jõududega.

Politseimajor Valter Pärn rääkis «Seitsmestele uudistele», et täiendav jõud on küll väljas, kuid see ei tähenda, et politseinikud igal majanurgal ja kangialuses stardipauku ootaksid.

«Natukene suuremad (jõud – toim.) on välja toodud,» ütles Pärn. «Loomulikult, kui on ikkagi mitu tuhat inimest koos, peame me olema valmis ka vahetuks kiireks reageerimiseks. Aga need ei ole nüüd nii suured, et me peaksime üle vabariigi tuhandeid politseinikke kokku ajama.»

«Me ei näe vajadust kohale tuua väga suuri jõude. Haridustöötajad on ikkagi haritud ja arukad inimesed ma usun ja seda, et seal suurteks korrarikkumisteks läheks, me pigem ei eelda,» lisas politseimajor.

Samas kutsub politsei miitingul osalejaid üles rahumeelsusele. «Kui keegi hakkab seal provotseerima või hõikuma välja mingeid muid loosungeid või üleskutseid, et lähme teeme ühte, teist või kolmandat, siis mõistlik on need ikkagi tähelepanuta jätta ja pöörata tähelepanu meeleavalduse korraldajate juhistele,» lõpetas Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles