Kino meelitab streigi ajal lapsi enda juurde

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaam kutsub õpilasi ja õpetajaid veetma streigiaega kinos.
Reklaam kutsub õpilasi ja õpetajaid veetma streigiaega kinos. Foto: forumcinemas.ee

Forum Cinemas kutsub streigipäevadel koolist vabaks saavaid lapsi suure reklaamiga enda juurde. Streigi kasutamine turundusvõttena tekitab teistes aga kõhklust.

Forum Cinemas on streigi ajaks kuulutanud oma kinodes välja programmi «Kool on kinni, kõik on kinos», mil õpilased saavad filme vaadata sooduspiletiga ning Tallinnas asuv Coca-Cola Plaza on sel puhul koguni kella 9st juba avatud.

«Varasema õpetajate streigi ajal osutus kino ilmselt kõige populaarsemaks õpilaste ajaviitmise kohaks. Loodame streigi ajal aidata koolilaste vaba aja sisustamisega nii õpetlike kui ka meelelahutuslike filmide seltsis,» põhjendas Forum Cinemas esindaja Oskar Rossar ettevõtmist.

Küsimusele, kas ettevõte ei karda kriitikat, et ettevõtte selline samm on justkui streigilt tulu teenimine, vastas ta: «Kardame. Aga meie eesmärk siinkohal on tagada filmide näitamine ajal, kui filmisõbrad neid näha tahavad.»

Ta arvas, et kino külastatavus streigi ajal on väga sarnane koolivaheaja omaga.

Kino Kosmos pakub aga neil kolmel päeval õpetajatele päris tasuta seansse. «Hindame kõrgelt õpetajate panust meie tulevikuühiskonna kujundamisel. Väljendame eriseanssidega oma toetust õpetajatele ja loodame, et streik annab soovitud tulemusi,» põhjendas Rossar.

Ta arvestas, et kolme tasuta seanssi mahub saalidesse vaatama kokku 2 211 õpetajat ja nende pereliiget.

Teiste noortele meelepäraste ettevõtete, näiteks veekeskuste, muuseumide või kinode kodulehtedel sarnast üleskutset silma ei jäänud.

Solaris keskuse esindaja ütles, et keskusel ega kinol streigi ajaks eriprogrammi välja töötatud ei ole. «Kui päris aus olla, siis minu arvates on veidi sobimatu rakendada streik mistahes kommertseesmärkide saavutamise vankri ette. Aga see on muidugi igaühe isiklike tõekspidamiste küsimus,» märkis Solarise turundusjuht Georgi Viies.

Tallinna keskraamatukogu töötajad on teatanud toetavad õpetajate palganõuet ning osalevad Vabaduse väljakul toimuval miitingul, mistõttu on teenindus sel ajal häiritud. Sellegipoolest oodatakse streigi ajal koolist eemale jäävaid lapsi raamatukokku. Keskraamatukogu korraldab joonistusvõistluse, eri haruraamatukogudes meisterdatakse, vaadatakse koos filme, teatrietendusi, lugemistunde, mängitakse lauamänge jne.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles