Reporter.ee: Savisaar ehib oma blogi netist virutatud fotodega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Edgar Savisaare blogist
Fragment Edgar Savisaare blogist Foto: http://www.keskerakond.ee/savisaar/

Baltimaade suurim pildipank Scanpix andis Tallinna linnapea ja Keskerakonna liidiri Edgar Savisaare politseisse, süüdistades Savisaart intellektuaalse omandi varguses.


Savisaar kasutab oma blogis luba küsimata internetist võetud Scanpixi fotosid. Savisaare nõunikud keelduvad pilti maha võtmast või selle eest maksmast, vahendas Reporter.ee.

Kultuuriministeeriumi levitalituse juhataja Kärt Nemvalts ütleb, et autorifotode loata kasutamine on seaduserikkumine.

Savisaare esindaja Liina Oja väitel on Savisaare blogi tema isiklik veebipäevik, kus võib vabalt kõike internetis leiduvat oma äranägemise järgi kasutada.

Liina Oja väitel on küll mõnede Savisaare kasutatud fotode all olnud kiri, et foto võib olla autoriõigusega kaitstud, ent puudub üheselt arusaadav viide selle kohta.

Postimehe ajakirjaniku Priit Pulleritsu sõnul on iga asja loata võtmine vargus. «Kui miski on kellegi tehtud ja internetti üles riputatud ei tähenda see automaatselt, et see on kõigi oma,» rääkis Pullerits. 

Seaduse järgi võib intellektuaalse omandi varguse eest karistada kuni 18 000 krooni suuruse trahvi või kuni ühe aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles