Lapsed käivad ohtu trotsides merejääl

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss / Postimees

Eile päeval said päästjad mitu väljakutset Tallinna Russalka kuju juurde, kus lapsed olid läinud kaldast kaugele jääle seiklema.

Eile kella 17.23 ajal anti päästjatele teada, et Tallinnas Russalka juures on kolm teismelist poissi merejääl, teatas Põhja-Eesti päästekeskus. Päästjad sõitsid kohale ning kutsusid kaldast paarisaja meetri kaugusel olnud lapsed jäält ära. Kella 19.02 ajal said päästjad taas teate, et Russalka juures on lapsed merejääl.

Päästjad hämaruses kaldalt inimesi ei näinud, kuid sellest teavitati merevalvekeskust. Merevalvekeskus informeeris, et lapsed suundusid Pirita tee juures kaldale, kus neile oli vastu tulnud politsei. Politsei tegeles pimedas jääl kõndinud lastega edasi.

Kella 18.36 ajal teatati ka, et Harjumaal Tammneeme küla juures on kaks last merejääl. Lapsed tulid ise kaldale ning anti üle politseile. Selle koha peal, kus lapsed jääl olid, oli merel rüsijää.

Päästeamet paneb vanematele südamele, et nad teeksid oma lastele selgeks - merejääl kõndimine on ohtlik. Kuigi ilmad on pikka aega külmad olnud, ei ole veekogu jääle minek kunagi täiesti ohutu. Eriti ohtlik on Tallinnas kesklinna piirkonnas merejääle minek, sest läheduses on laevateed ja ning ka kaldaäärne jää ei ole vee liikumise tõttu terve. Jääolud on ühe veekogu piires väga erinevad ning nõrgad kohad ja praod ei ole alati näha. Pimedas kaob jääl liikudes ka väga kergesti suunataju. Ka ei tohiks lapsed omapead kontrollimata veekogude jääle üldse minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles