Tallinn valmistub streigipäeval autode tulvaks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik
Ummik Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus hoiatab, et neljapäeval toimuv trammi-, trolli ja bussijuhtide streik toob tänavatele tavalisest suurema autode hulga ning oluliselt suurema jalakäijate voo, millega võivad kaasneda tänavatel avariiohtlikud olukorrad.

Linn paneb seetõttu ohtlikumatesse kohtadesse koolide ja lasteaedade juurde munitsipaalpolitseinike patrullid, kelle ülesandeks on tagada laste ning kõikide teiste jalakäijate ohutu sõidutee ületamine.

Linn kutsub kõiki autojuhte üles tähelepanelikkusele kaasliiklejate suhtes ja seda eriti lasteasutuste piirkonnas. Liiklusõnnetuste vältimiseks palutakse autojuhtidel valida võimalikult ohtu liikumiskiirus ja pöörata erilist tähelepanu jalakäijatele.

«Kuna tegemist on Eestis esmakordse niivõrd laiaulatusliku streigiga, kutsume linnakodanikke üles säilitama rahu ja käituma viisil, mis tagab laste ja ka kõikide teiste kaaslinlaste ohutuse,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Tallinna Transpordiametile edastatud streigiteadete kohaselt kestab ühistranspordi seisak terve päeva, alates hommikul kell 4 ja lõppedes öösel kell 2.

Ametiühingud rõhutavad, et trammi-, trolli- ja bussijuhid teevad toetusstreigi õpetajate palganõude toetuseks ning kollektiivlepinguseaduse muudatuste vastu, mis seab ohtu transporditöötajate palgad, puhkused ja sotsiaalsed tagatised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles