Kaks Harjumaa järve arvatakse avalike veekogude seast välja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees Klooga järvel.
Kalamees Klooga järvel. Foto: Peeter Ernits/Postimees

Avalike veekogude seast on kavas välja arvata kaks järve, mis asuvad kaitseväe harjutusväljakul.

«Rätsepa järv ja osa Klooga järvest on vaja arvata avalike veekogude nimekirjast välja, kuna mõlemad veekogud asuvad kaitseväe harjutusväljal: Rätsepa järv asub Männiku harjutusväljal ning Klooga järv osaliselt Klooga harjutusväljal,» selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Ta lisas, et ligipääs nendele veekogudele on piiratud vaid siis, kui harjutusväljadel toimuvad õppused ja laskmised – Klooga harjutusväljal kuni 190 päeval aastal ning Männikul kuni 270 päeval aastas. «Õppustevälisel ajal on kõik harjutusväljad kui ka seal asuvad veekogud avalikkusele endiselt avatud,» kinnitas Kuimet. Juba praegu on õppuste ajal juurdepääs neile järvedele piiratud.

Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Margus Korsjukovi sõnul ei tähenda järvede välja arvamine avalike veekogude seast seda, et nende kallastele tuleb panna vastavad sildid. «See sõltub ala omanikust, ta võib sildi panna, aga otsest kohustust ei ole,» selgitas ametnik.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja sõnul on nii Männiku kui ka Klooga harjutusvälja territoorium juba täna ära tähistatud. Harjutusväljade piiridel ja ümberkaudsetes asulates asuvad teavitustahvlid infoga selle kohta, mis ajal õppused toimuvad. Samuti on see info leitav Kaitseväe harjutusväljade veebilehel.

Ministeeriumi teatel olid need järved seni avalike veekogude nimekirjas, kuna vastavat nimekirja ei ole pärast harjutusväljade ametlikku asutamist 2008. aastal uuendatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles