Omanike liit kogub allkirju Kakumäe kortermajade vastu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadam.
Kakumäe sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti omanike keskliit (EOKL) on alustanud allkirjade kogumist Kakumäe jahisadama ja selle lähiümbruse detailplaneeringu vastu, mille esialgne lahendus näeb muuhulgas ette kaheksat uut kortermaja ja spa-hotelliga sadamahoonet.

EOKL-i juhatuse liikme Anto Raukase allkirja kandva ning linnavalitsusele ja linnaplaneerijatele saadetud protestikirja kohaselt peavad liit ja Kakumäe elanikud võimalikuks vaid üksikute väikeste kortermajade ehitamist.

Samuti ollakse vastu suurte sadamahoonete ja äripindade ehituse lubamisele.

«Peame looduslikult vastuvõetamatuks vaidlusaluse mereäärse piirkonna tihedat majadega täisehitamist,» märkis Raukas kirjas. «Planeeritud suuremahuline ehitustegevus määraks hukule sealse niigi minimaalse kõrghaljastuse.»

Samuti ei kannataks poolsaare tänavavõrgustik liidu hinnangul välja lisanduvat liiklust, mille toovad endaga kaasa uued korterid ja äripinnad.

«Lesta tänav jääb juba täna kohati kohalikele elanikele kitsaks ning Nooda tee ehituse osas merre puudub igasugune kindlus ja reaalsed tegevused arendaja poolt, mis lubaks ka reaalselt uskuda selle valmimist,» seisab kirjas.

Liit suhtub Nooda tee ja ka uute parklate rajamisse merre kriitiliselt, sest siis saaks alalt ära tõrjutud sealne looduslik pankkallas.

«EOKL teavitab Tallinna linnavalitsust ja Tallinna linnaplaneermise ametit, et Kakumäel on alustatud kohalikelt elanikelt allkirjade kogumist Kakumäe jahisadama ja selle detailplaneeringu vastu eskiisis näidatud kujul,» kirjutas liit.

Samuti tõdes EOKL, et linn peaks hilisemate kulukate ja pikaajaliste kohtuvaidluste vältimiseks elanike põhjendatud huvidega arvestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles