Randpere: Keskerakond teeb trikitamisega vene noortele karuteene

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum
Tallinna Linnamäe Vene lütseum Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti plaan jätkata Tallinna Linnamäe Vene lütseumis vene keeles õppetööd teeb reformierakondlase Valdo Randpere hinnangul vene noortele hoopis karuteene, sest eesti keele äraõppimine annab venelastele konkurentsieelise.

«Pealinna juhtide poolt valitsuse poliitika eiramine JOKK-skeemide abil on lubamatu ning see ei ole vene keelt kõnelevate noorte huvides. Vene noortel on võimalik olla edukas õppides ära eesti keele. See on neile konkurentsieelis,» leidis riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere.

«Kui tahad mingis ühiskonnas edukas olla, pead õppima ära keele ja respekteerima selle ühiskonna kultuuri, ajalugu ja väärtushinnanguid. See, kes väidab vastupidist ja skeemitab eesmärgiga «säästa» noori keelt õppimast, teeb neile noortele tegelikult karuteene. Sellised «heateod» ei tee pikas perspektiivis kellelegi head,» rääkis Randpere.

«Need noored ega nende vanemad ei taha ju tegelikult Venemaale minna, vaid siin elada. Kui me tahame siin koos elada ja Eestit koos arendada, siis peame suutma üksteisega otse rääkida, meie suhtlus ei saa kulgeda läbi Venemaa propagandakanalite. Ühe keele lisaks omandamine ei tee kedagi rumalamaks ega elus halvemini hakkama saavaks, see on päris selge,» märkis Randpere.

Randpere on seisukohal, et linnavalitsus võiks vene keelt kõnelevate inimeste hullutamise asemel tegeleda kõigile linnaelanikele oluliste asjadega, näiteks koolivõrgu korrastamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles