Juske: rahvaküsitluse kulud ületavad igasuguse mõistuse piirid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske
Jaak Juske Foto: Valimised

Tallinna linnavolikogu aseesimehe ja volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on võimulolijad tasuta ühistransporti puudutava rahvaküsitlusele kulutatava rahaga üle igasuguste piiride läinud.


Linnavalitsus kavatseb märtsi lõpul toimuva küsitluse peale kulutada 259 000 eurot.

«Ülikalli küsitluse asemel peaks linn esitama kõigepealt volikogule ja linnarahvale arutamiseks ühistranspordi arengukava. Täna puuduvad selles olulises ja rahamahukas valdkonnas igasugused arengudokumendid. Nii võib meid tabada uuest aastast olukord, kui tasuta sõit toimub seisvate trammide-bussidega. Lisaks ei ole täna Tallinnas põhiprobleemiks piletihind, mis on niigi üks madalamaid Euroopas, vaid eeskätt liinivõrgu ja veeremi kaasajastamine,» lausus Juske.

Ta lisas, et sotsiaaldemokraadid on esitanud linnavolikogus abilinnapea Taavi Aasale tasuta sõidule ülemineku mõjude ja rahastamismudeli kohta mitu arupärimist. «Konkreetsete vastuste asemel oleme saanud teada, et linnavalitsusel on täna laual idee, mille juures puudub igasugune analüüs,» nentis Juske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles