TV3: TOP tahab Kunstiakadeemiaga maid vahetada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune oli Kunstiakadeemia uue hoone esialgne variant, mis on tänaseks tunduvalt tagasihoidlikumaks kärbunud.
Niisugune oli Kunstiakadeemia uue hoone esialgne variant, mis on tänaseks tunduvalt tagasihoidlikumaks kärbunud. Foto: SCANPIX

Tallinna olümpiapurjespordikeskus pakkus Eesti Kunstiakadeemiale (EKA) veebruari keskel kruntide vahetust – kool võiks keskuse arvates kolida nende Pirital asuvale mereäärsele krundile.

TOP on vajadusel nõus ka hoone kooli aoks ise valmis ehitama ning EKA saaks selle aastakümnete jooksul rendimaksetena välja osta, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Veel kinnitamata üldplaneeringus Piritale kavandatud üürimajadega pole kohalikud elanikud nagunii nõus.

EKA vastas 14. veebruaril tehtud vahetuspakkumisele üleeile, teatades, et sellega tegeldakse siis, kui muud alternatiivid on ära langenud. Praegu on Kunstiakadeemia uue hoone asukohaks pakutud nii Suva sukavabriku krunti Kalamajas, Rotermanni kvartalis, Mustamäel Tehnikaülikooli territooriumil kui ka Viimsis kõrgel merekaldal.

EKA rektor Signe Kivi lükkab esialgu kõik alternatiivid kõrvale. «Me tegeleme praegu uue õppehoone projektiga; tegeleme Archimedese vaidega; me tegeleme probleemide lahendamisega, et saaks alustada uue õppehoone ehitust ja kõik muud alternatiivsed kohad või võimalused tulevad kõne alla siis, kui seda protsessi ei ole võimalik enam jätkata,» selgitas ta.

Ka Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd pooldab uue õppehoone asukohana südalinna. «Ma arvan, et see on loomeinimestele üks õige koht – tajuda seda tegevust, mis siin toimub, seda keskkonda, seda arengut, mis siin on,» ütles ta.

Männi hinnangul oleksid EKA-le sobivad asukohad ka Rotermanni kvartal ja Kalamaja. «TOPi kinnistu jääb mõnevõrra kaugemale,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles