Kevadine teedelagunemine rikub närve ja autosid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud on igakevadine needus - vahelduvad pluss- ja miinuskraadid tekitavad teekattesse sügavaid löökauke.


Tallinna kommunaalameti lepingupartner AS Tallinna Teed lapib ööpäevaringselt löökauke – üks brigaad töötab päeval, teine öösel. Üks brigaad jõuab vahetuse jooksul remontida kuni 60 löökauku, ööpäeva jooksul pannakse maha ligikaudu 50 ruutmeetrit talvist asfaldisegu.

Tallinna teede ja tänavate korrashoiuks on linnaeelarves tänavu 3,76 miljonit eurot. Eelmisel aastal oli see summa algul 3,78 miljonit eurot, kuid linna teisest eelarvest eraldati veel ligi miljon eurot. Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et loodab ka tänavu lisaraha, sest linna tänavate seisund on aasta-aastalt ikka viletsamaks läinud.

Peale asfaldiaukude lõhuvad autosid ka kõrvaltänavatele tekkinud niinimetatud jääaugud, mille puhul pole vähimatki leevendust loota enne, kui need on lihtsalt ära sulanud. Selleks võib aga kuluda veel nädalaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles