Kaubanduskeskuse katusel põles kaubik ja maanteel veok

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleva kaubiku kustutamine Kristiine keskuse katuseparklas.
Põleva kaubiku kustutamine Kristiine keskuse katuseparklas. Foto: Raigo Pajula

Täna hommikul kell 8.46 ajal põles Tallinnas Kristiine keskuse katuseparklas kaubik Ford Connect. Süttinud oli kaubiku mootoriosa ja tuli levis ka salongi

«Tegemist oli inimesega, kes oli läinud keskusse tegema teenustöid. Ühtäkki ta märkas, et auto on põlema läinud ja püüdis seda kustutada, aga see tal ei õnnestunud,» kirjeldas Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Sirle Matt.

Kohale saabunud päästjad juhtisid kustutusvee katusel põleva autoni maapinnalt voolikute abil ning kustutasid põlengu kella 9.42-ks. Teisi sõidukeid parklas ei olnud ning inimesed põlengu tõttu viga ei saanud.

Mõni tund varem, kell 5.38 ajal tuli päästekeskusesse teade, et Saue vallas Ääsmäe külas on veoauto kabiinis tunda suitsu ja auto all avastati kabiini soojusisolatsiooni põleng.

«Veoauto oli süttinud sõidu ajal. Juht kustutas ise nii palju ära, kui pealtpoolt sai, aga seal oli ka varjatud kohtades tulekoldeid, milleni ta ise ei pääsenud,» kirjeldas Matt.

Kahjustusi sai soojusisolatsioon veoki põhja all, mootorisse ja kabiini tuli ei levinud. Päästeametnikud oletavad, et põleng tekkis soojustussüsteemi rikke tõttu.

Päästekeskuse andmetel kutsutakse päästjad sõidukipõlengutele sageli, umbes kaks või kolm korda nädalas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles