Linnaasutus maksis poole aastaeelarvest nõukogu liikmetele

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu lõi jaanuaris sihtasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus, mis kulutas poole oma eelarvest nõukogu liikmete tasudeks. 


Kui konkursiga leitud tegevjuht Andra Veidemann mullu septembri algul sihtasutuse asjaajamise üle võttis, avanes talle selle rahaasjadest järgmine pilt - arvel asunud veidi alla miljonist kroonist oli 48 protsenti ette nähtud nõukogu liikmetele välja makstavateks palkadeks ja nendelt makstavateks maksudeks, kirjutab Eesti Ekspress.

Ajaleht kahtlustab, et linnavõim on ehitanud puukfirma, mille tegelik eesmärk on vajalikele inimestele raha välja kantida, märkides, et tegu on üpris väikese organisatsiooniga, mille palgal lisaks juhatajale vaid paar-kolm inimest: projektijuht, üks mittekoosseisuline nõunik, raamatupidaja.

Nõukogu liikmeid on aga koguni kaheksa, sealhulgas Keskerakonna juht Edgar Savisaar, ekspresident Arnold Rüütel ja kõrged linnaametnikud.

SA Tallinna Arendus- ja Koolituskeskus nõukogu liige, Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ütles Ekspressile, et tema hinnangul pole nõukogu liikmetele makstava tasu nii suur osakaal eelarves tavaoludes põhjendatud, kuid tegu oli käivitusperioodiga, mil on kulud tavaliselt suuremad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles