Soome ärimehe pantvangi võtmise organiseerimises süüdistatavad astuva kohtu ette

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Harju maakohtusse kriminaalasja, milles kahte soomlast süüdistatakse ühe Soome ärimehe pantvangi võtmise organiseerimises.

Süüdistuse kohaselt organiseerisid soomlased Markus (35) ja Marko (38) lunaraha saamise eesmärgil ühe Soome ärimehe pantvangi võtmise. Selleks otsisid nad Eestist kuriteo toimepanemiseks kaasosalisi, kogusid ja edastasid kannatanu ning tema pere kohta informatsiooni.

6. septembril 2011 peeti soomlased politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna töötajate poolt Tallinnas kinni enne, kui nad jõudsid oma plaani täide viia.

Mehi süüdistatakse inimese vangistamisele kihutamise katses, eesmärgiga sundida tema tapmise või talle tervisekahjustuse tekitamise ähvardusel kolmandat isikut mingit tegu toime panema ehk karistusseadustiku § 135 lg 1 - § 22¹ lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Kohtus süüdimõistmise korral on võimalik süüdistatavaid karistada kolme- kuni kaheteistaastase vangistusega.

Mõlemad mehed on Soomes varem kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles