Ringkonnakohus jättis Parbuse vahi alla

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast. Foto: Raigo Pajula

Tallinna ringkonnakohus jättis vahi alla pistise võtmises süüdistatava Tallinna linnavalitsuse nõuniku Ivo Parbuse, kes taotles enda vabastamist kautsjoni vastu.

Kaks nädalat tagasi leisid Harju maakohus, et Parbust ei saa 200 000 - kroonise kautsjoni vastu vabadusse lasta, sest puudub kindlus, et mees ei hakkaks uurimist takistama.

Parbust esindav vandeadvokaat Raul Otsa kaebas seejärel maakohtu otsuse edasi ning advokaadi sõnul on vahi all viibiv mees valmis oma vabastamise eest maksma üle 200 000 krooni.

Kuid ringkonnakohus jättis esmaspäeval tehtud otsuses advokaadi kaebuse rahuldamata ja Parbus jäi endiselt vahi alla.

Detsembri alguses vahistatud Parbust kahtlustatakse selles, et ta on saanud raha kümne detailplaneeringu korraldamise ja sujuva asjaajamise eest. Väidetavalt sekkus Parbus planeeringute protsessi, kasutades selleks oma positsioonil saavutatud mõjuvõimu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles