Saabuv külm säästab Kadrioru jääskulptuure

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uue aasta pidustused ja suured jääskulptuurid meelitasid nädalavahetusel Kadrioru parki hulgaliselt inimesi.
Hiina uue aasta pidustused ja suured jääskulptuurid meelitasid nädalavahetusel Kadrioru parki hulgaliselt inimesi. Foto: Mihkel Maripuu

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul saab tänu jätkuvatele jahedatele ilmadele nautida pargis olevaid jääskulptuure kuni esmaspäevani.

«Kuna sulailmad teevad jääkujude kallal pidevalt oma laastamistööd, pidi jääskulptuuride näitus esialgsete kavade kohaselt täna suletama,» lausus Järve Raepressi vahendusel. «Ilmaprognooside kohaselt tuleb aga suhteliselt jahe nädalavahetus, mis võimaldab meil näituse kuni esmaspäevani avatuks jätta.»

Hiina uusaasta saabumise pidulikuks tähistamiseks paigaldati möödunud reedel Kadrioru parki 12 idamaade sodiaagimärke tähistavat jääskulptuuri.

Suurim neist, ligi kahe meetri kõrgune pühvel troonib keskel ja teised loomad, rott, kukk, hobune, madu, tiiger, jänes, ahv ja teised skulptuurid on kõik lossi esisele platsil täiesti alles ja pimedal ajal ka valgustatud.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul võttis Kadrioru pargis läinud nädalavahetusel toimunud Hiina uue aasta üritusest osa 50 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles