Rahvaküsitluse ajal saab Tallinnas tasuta sõita

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammipeatus.
Trammipeatus. Foto: SCANPIX

Linnavolikogu otsustas lubada Tallinna ühissõidukeis tasuta sõita 24. ja 25. märtsil, kui on käimas linnaelanike küsitlus tasuta ühistranspordi võimaldamise kohta alates 2013. aastast.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul võimaldab tasuta sõidu õigus ka vähekindlustatud inimestel oma arvamust küsitluspunktis väljendada.

Volikogu varasema otsuse kohaselt viiakse linnaelanike küsitlus läbi 19. kuni 25. märtsini linnaosade küsitluspunktides.

Küsitlusel tuleb vastata küsimusele «Kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinna ühtse piletisüsteemi liinidel?», valides vastusevariantide «jah» või «ei» vahel.

Tallinna ühistranspordile kuluvast rahast moodustab piletitulu alla 40 protsendi ja linnal tuleks leida tasuta sõidule üleminekuks arvestuslikult ligikaudu 20 miljonit eurot.

See loodetakse katta linna transpordiettevõtete liitmisest ning seni kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamisele kulunud vahendite arvelt.

Linnavõim kavandab tasuta sõitu liiklusummikute ja -õnnetuste vähendamiseks, tänavate säästmiseks ning raskes majandusseisus perede sõiduvõimaluste avardamiseks.

Viimaste aastate liiklusloenduste analüüs on näidanud, et alates 2009. aastast on keskmine ööpäevane liiklussagedus kesklinna piiril jätkuvas tõusutrendis, mis omakorda suurendab müra, vibratsiooni, CO2-heitmeid ja liiklejate ajakulu ummikutes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles