Tudengid avaldasid EKA uue maja toetuseks meelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikisilmi uut koolimaja ootavad Eesti Kunstiakadeemia tudengid ja teised ülikooliga seotud inimesed moodustasid teisipäeva õhtul mitmesajapealise inimketi ümber EKA krundi, kuhu peaks kerkima uus õppehoone.


Vaikse meeleavaldusega avaldati toetust uuele õppehoonele ning kõikidele, kes selle teokssaamise nimel tegutsevad.

Keti ühest otsast teise anti käest kätte küünlaid, millele igaüks võis lisada oma head soovid. Paraku kippus tuul küünlaid ära puhuma ning kogu aktsioon võttis omajagu aega. Lõpuks jõudsid Tartu maantee poolt teed alustanud küünlad krundi Gonsiori tänava poolsesse otsa, kus ürituse lõpuks lasti lendu hulk valgeid õhupalle, millele olid kirjutatud EKA kõikide osakondade nimed.

Teisipäeval teatas sihtasutus Archimedes, et jääb kindlaks oma varasemale otsusele mitte rahastada EKA uue õppehoone ehitust 12 miljoni euroga. Archimedes edastas oma seisukoha haridus- ja teadusministeeriumile, mis peab 30 päeva jooksul lõpliku otsuse langetama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles