Koolid Nõmmel tegutsevat lasteahistajat ei pelga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halvasti valgustatud tänav Nõmmel.
Halvasti valgustatud tänav Nõmmel. Foto: Toomas Huik

Politsei eilne teade Nõmme kandis tegutsevast mehest, kes 7-10 aastaseid tüdrukuid oma autosse püüab meelitada ei muutnud koolijuhte ärevaks, sest niisuguste asjade suhtes ollakse kogu aeg valvel ning vahetatakse infot.


Pääsküla gümnaasiumi direktori Leena Arrase sõnul on koolil nii selliste juhtumite kui ka muude asjade puhul väga hea koostöö politseiga. «Me teeme koostööd noorsoopolitseiga, munitsipaalpolitseiga ja lastekaitsega. Kõik koolid teevad ju nendega koostööd. Ja kui mingi hoiatus tuleb, siis teavitatakse meid ja me saame omakorda lapsevanemaid hoiatada,» rääkis Arras.

«Kui on kellegi või millegi suhtes mingid kahtlused, siis politsei annab teada. Ja kui on vaja lapsevanematele midagi teatada, siis nad teevad seda meie kaudu. Selline koostöö on meil alati hea olnud,» lisas ta.

Suurt ärevust Arrase sõnul sellised teated ei tekita, sest midagi koledat pole tema praktika õnneks juhtunud. Infovahetus, lastevanemate, kooli ja korrakaitsjate vahel toimib hästi ning muretsemiseks põhjust pole.

Sama meelt on ka Kivimäe põhikooli direktor Maie Sepp. «See oli kas möödunud või ülemöödunud aastal, kui käis korraks läbi, et Laagri kandis on liikunud üks pedofiil. Lapsevanemad teatasid meili teel. Siis me rääkisime lastele ja politseid sai ka teavitatud. Nemad võtsid meiega kohe ühendust, nii et selliste asjadega tegeldakse usinalt,» ei näe Sepp liigseks muretsemiseks põhjust.

Ta lisas, et tema meelest on sedalaadi signaale ka varem tulnud, kuid ta pole kindel, kas on tegu ikka sama inimesega. Praegu ei ole koolile eraldi teada antud ning direktorile pole tulnud ka ühtegi teadet, et mõne nende õpilasega oleks mingi vahejuhtum olnud.

Üldiselt liigub sedalaadi info kiiresti. Koolid suhtlevad omavahel, peale selle on veel lastevanematele mõeldud meililistid, nii et kõik on kõigi võimalike ohtudega kursis. «Info liigub väga hästi. Ja kui kellelgi on mingi kahtlane kokkupuude olnud, siis tullakse kohe rääkima või saadetakse meil,» ütles Sepp.

Rahumäe põhikooli direktor Matti Martinson ütles, et on üht-teist kuulnud, kuid et koolis tegeleb selliste asjadega sotsiaaltöötaja. «Minu poole pole ei politsei ega lapsevanemad sel teemal pöördunud,» lausus Martinson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles