Tugev tuul ja lörts vastlasõitu ei seganud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liulaskmine Vanaka mäel.
Liulaskmine Vanaka mäel. Foto: Andres Haabu

Vaatamata päris tugevale tuulele ning taevast alla sadavale märjale lumele oli täna ennelõunal Mustamäe servale niinimetatud Vanaka mäele kogunenud päris palju lapsi, kes vastlasõitu nautisid.

Saue gümnaasiumist oli kohale tulnud terve 6c klass, 15 poissi-tüdrukut koos õpetaja Loore Maidrega.

«Tegelikult on meil esimene ohver juba olemas,» ütles Maidre. «Nimelt sõitis teine õpetaja koos lastega mäest alla ning põrutas hüpekas oma selga, nii et arvas paremaks koju minna.»

Maidre sõnul on Saue gümnaasiumil täna spordipäev ning oli valida, kas minna suusatama või vastlasõitu tegema. Saue kant ei ole eriti mägine, mistõttu eelistasidki lapsed tulla Mustamäele «Vanakalt» alla laskma.

Lapsed moodustasid rongi ehk rivistusid üksteise järele, hoidsid eesolevast kelgust kinni ning lasid kõik koos nõlvast alla. Kiljumist oli palju, kui rong külili keeras ning ainult mõni üksik kelgutaja päris alla välja jõudis. Järsust künkast ülestulemine võttis nii mõnegi võhmale, aga pärast pisikest puhkust lasti uuesti mäest alla. Lusti kui palju!

Õpetaja Maidre sõnul olid lapsed talle seletanud, et põlvili on kelguga parem mäest alla kihutada, sest siis ei saa hüpekates nii palju põrutada, kui lihtsalt kelgul istudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles