Tallinn müüb teeneka prügirulli vanaraua hinnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla prügila 2001. aastal
Pääsküla prügila 2001. aastal Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Linnavalitsus paneb avalikule kirjalikule enampakkumisele Pääsküla prügilas töötanud prügirulli TANA 40F alghinnaga 80 000 krooni.

Prügirulli soetas 1997. aastal Tallinna Eriautobaas prügi purustamiseks ja pressimiseks, et tõhustada Pääsküla prügila tööd. Siis maksis masin 4,8 miljonit krooni. Prügirull töötas Pääsküla prügilas kuus aastat, kokku 13 000 tundi.

2005. aastal sai keskkonnaamet seadme oma bilanssi jääkmaksumusega 0 krooni.

Praegu ei ole prügirull enam töökorras ning vajab remonti, seetõttu hindab amet prügirulli turuhinnaks vanaraua hinna 80 000 krooni. Hind arvutati lähtuvalt terase keskmisest ostuhinnast 2 000 krooni tonn ning prügirull kaalust 40 tonni.

Keskkonnaameti seletuskirja järgi pole linnal prügirulli enam vaja, sest Pääsküla prügila on suletud, Pääsküla prügilat opereerinud linna äriühing Tallinna Jäätmekeskuse AS likvideeritud ja seade ise amortiseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles