Finantskeskuseks pürgiv Tallinn tahab Singapurist eeskuju võtta

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Singapurile.
Vaade Singapurile. Foto: AP / Scanpix

Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti hinnangul on Eesti pealinnal eeldusi areneda rahvusvaheliseks finantskeskuseks ning linnajuhid tahavad selleks Singapuri kogemustest õppida.

Vitsut kohtub täna Tallinnas Mark Haynes Danielliga, kes on töötanud maailma ühe juhtiva finantskeskuse Singapuri valitsuse nõunikuna finantsteenuste keskuse arendamisel.

Linnavolikogu esimehe hinnangul on Eesti pealinnal eeldusi areneda sarnaseks keskuseks oma regioonis, teatas linnavolikogu avalike suhete nõunik.

«Et meie huvi on kasutada paremini Tallinna potentsiaali, siis püüame tänase ja homse arutelu käigus uurida, kuidas Singapur arenes finantskeskuseks ja mismoodi sealseid õppetunde Tallinnas kasutada,» tutvustas Vitsut kohtumise eesmärki.

Tema sõnul on finantsettevõtlus jätkusuutlikule ekspordile suunatud tööstusharu aluseks ning see tooks investeeringuid, looks töökohti ja arendaks uusi teenuseid.

Vitsut on algatanud spetsialistide osavõtul finantsteenuste ümarlaua, kel seisab homme ees Singapuri kogemuse arutelu Mark Haynes Danielliga.

Tallinna võimalusi ja ärikeskkonda tutvustati läinud aastal Londonis Briti investoreile. 18. veebruaril toimub Tallinnas konverents finantskeskuse arendamise teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles