Archimedes soovitab haridusministeeriumil EKAle raha mitte anda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia hoone projekt.
Eesti Kunstiakadeemia hoone projekt. Foto: Eesti kunstiakadeemia

Sihtasutus Archimedes vaatas läbi Eesti Kunstiakadeemia (EKA) esitatud vaide rahastamisotsuse tühistamise kohta ning saatis selle edasi haridus- ja teadusministeeriumile koos oma seisukohaga, et sihtasutus ei pea endiselt võimalikuks toetada EKA uue õppehoone ehitust 12 miljoni euro suuruse summaga.


«Möödunud nädalal esitas EKA meile oma vaide ja meie ülesanne oli võtta seisukoht ja edastada see haridus- ja teadusministeeriumile, kes teeb siis otsuse. Meie seisukoht oli see, et sihtasutus Archimedes ei nõustu selle vaidega ja me jääme oma otsuse juurde,» rääkis Archimedese kommunikatsioonijuht Karin Kase.

Nüüd on haridusministeeriumil aega 30 päeva alates vaide kättesaamisest oma otsuse tegemiseks. Ministeerium sai vaide kätte eelmise nädala lõpul.

Tänavu 11. jaanuaril tühistas sihtasutus Archimedes oma aasta tagasi tehtud otsuse rahastada EKA uue õppehoone ehitust 12 miljoni euroga. Põhjuseks oli tugev kahtlus, et EKA ei jõua hoonet struktuuritoetuste kasutamiseks ettenähtud ajaperioodi jooksul ehk 2015. aasta augusti lõpuks valmis ehitada.

Kui ministeerium otsust ei muuda, peab EKA tagasi maksma ka 2,25 miljonit eurot, mis saadi Archimedeselt ettemaksuna uue hoone ehitamise ettevalmistuseks, sealhulgas tulevasel ehitusplatsil arheoloogiliste kaevamiste läbiviimiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles