Põhja-Eesti regionaalhaigla võtab kasutusse kolm uut kiirabiautot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod.
Kiirabiautod. Foto: Mihkel Maripuu

Homme kell 11 antakse Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini keskuse kiirabiosakonnale pidulikult üle kolm uut kiirabiautot, mida hakkavad kasutama Keila, Saku ja Kose kiirabibrigaadid.

Uued kiirabiautod on riigihankega soetatud Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI sõidukid, mis on ümber ehitanud kiirabi vajadustele vastavalt.
 
PERHi erakorralise meditsiini keskuse kiirabiosakonna juhataja Jelena Tšislova sõnul on uued kiirabiautod seni Harju maakonnas kasutusel olevatest autodest suuremad ning nende varustuses on igati arvestatud patsiendi mugavusega.

«Kiirabiautos on loodud kõik tingimused, et raskes seisundis patsient tunneks end sõidu ajal mugavalt ja turvaliselt. Samas on autos piisavalt ruumi ka meedikutele töötamiseks,» märkis Tšislova ning lisas, et varustuses olevad põhikanderaamid ja kühvelraamid on parendatud konstruktsiooni ja ergonoomikaga. Istuvas asendis patsiendi vedamiseks on olemas erikinnitustega toolid, mis lihtsustavad haigete transportimist näiteks liftita korterelamutes.
 
Erakorralise meditsiini keskuse vanem autojuht-kiirabitehnik Kalle Kask mainis, et uute autode peamine erinevus võrreldes seni kasutusel olevatega on see, et need on ehitatud suurema baasauto alusel, mis võimaldab neid Euroopa Liidu standardite järgi kvalifitseerida C klassi. Autod on automaatkäigukastiga, mis tagab sujuvama sõidu, ning varustatud operatiivautole vajaliku nüüdisaegse vilkur- ja helisignaalsüsteemiga ja GPS-seadmetega. Autodes on tagatud valmidus e-kiirabi tehnoloogia kasutuselevõtuks.
 
Uued kiirabiautode müüjaks on AS Silberauto ning ühe auto maksumus on 81 600 eurot.
 
PERHil on kaks reanimobiilibrigaadi ja kuus kiirabibrigaadi Harjumaal – Sakus kaks, Keilas, Kehras, Kosel ja Paldiskis üks. Keskmiselt läbib iga kiirabiauto aastas umbes 100 000 kilomeetrit ning autod tuleb välja vahetada keskmiselt viie aasta järel. Vanemad autod jäetakse kasutusse reserv- ja vahetusautodena.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles