Tallinn lubab Lasnamäele ehitada järjekordse kaubanduskeskuse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsus kehtestab homme Varraku tänav 10 detailplaneeringu, mis näeb Tondiraba asumisse Laagna tee ja Tähesaju tee vahelisele alale kaubanduskeskuse rajamist.

Planeering näeb alale lisaks kahekorruselisele kaubandushoone ning kahe kuni neljakorruselise büroohoone rajamist. 9,5 hektari suuruse maatüki omanikuks on OÜ Norman Group, mille juhatusse kuulub tuntud kinnisvaraärimees Paul Oberschneider.

Planeeritavale alale on kavandatud 781 parkimiskohta. Uue kaubanduskeskuse ehitusaluseks pinnaks on kavandatud 20200 ruutmeetrit.

Kavandatava kaubanduskeskuse ja Laagna tee vahel paikneb looduskaitse üksikobjekt meteoriidijälg ning planeeringuga on kaitsealuse objekti parimaks kaitsemeetmeks ette nähtud püsiva murukattega pargilaadse 20×20 meetrit väljaku kujundamine sügaval paikneva meteoriidijälje kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles