Tudengid moodustavad EKA toetuseks inimketi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul. Foto: Toomas Huik

Eesti Kunstiakadeemia tudengid plaanivad järgmisel nädalal moodustada ümber EKA krundi inimketi.


Facebookis leviva üleskutse kohaselt toimub aktsioon «15 minutit EKA Uue Maja toetuseks!» teisipäeval, 21. veebruaril. «Tudengid, õppejõud, töötajad, vilistlased ja toetajad kogunevad Viru tunnelis. Täpselt kell 19.00 väljutakse tunnelist ja moodustatakse inimkett EKA krundi ümber. Inimketi ühest otsast hakkab liikuma küünal, mida hoides saab igaüks panna sinna oma mõtted ja soovid seoses maja ehitusega. Edasi liigub küünal keti lõppu, kus süüdatakse sama küünla abil kuumaõhulatern, mis lastakse lendu. See on ühtlaselt ka aktsiooni lõpu märguandeks,» seisab ürituse Facebooki lehel.
 

«Eesmärk on näidata, et EKA Uue Maja toetajad on reaalselt olemas. Et me oleme rahumeelsed ja kultuursed inimesed, kelle soov on, et EKA Uus Maja valmiks sellele krundile 2015 aasta sügiseks,» deklareerivad korraldajad.

Kaastudengitel palutakse samal ajal oma oma kooliprojekte ja muid aktsioone mitte läbi viia. Nii peaks inimketi sõnum paremini kohale jõudma.

Kui registreeritud osalejaid on alla 200, siis jäetakse üritus ära, sest see ei anna soovitud efekti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles