Ehitusfirma juhid jäid tööõnnetuse süüasjas lõplikult süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupmehe tänaval asuva ehitise tellingud.
Kaupmehe tänaval asuva ehitise tellingud. Foto: Albert Truuväärt / Linnaleht

Surmaga lõppenud tööõnnetuse asjus kriminaaluurimise alla sattunud ehitusfirma kaks juhti jäid lõplikult süüdi, kuna riigikohus ei võtnud nende kaebuseid menetlusse.

Harju maakohus leidis mullu juuni keskel, et ehituse objekijuhi Borja Rauni (57) ja firma töödejuhataja Eduard Solomini (34) süü töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises ettevaatamatusest on tõendatud ning määras neile kolmekuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi tuli kohtu otsusel mõlemal tasuda riigi tuludesse 417 eurot sundraha, hüvitada solidaarselt ekspertiisikulu ligi 2621 euro ulatuses ning eraldi peab Solomin hüvitama kaitsjatasu 1133 ning Raun 1393 euro ulatuses.

Süüaluste kaitsjad polnud maakohtu lahendiga rahul ja viisid kaasuse ringkonnakohtusse, leides, et nende klientide süü on tõendamata ja ringkonnakohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse. Teise astme kohus jättis mullu novembris meeste süüdimõistmise siiski jõusse.

Seejärel esitasid Rauni ja Solomini kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, kuid need ei saanud reedel menetlusluba ning see tähendab süüdimõistva otsuse lõplikku jõustumist.

Õnnetus juhtus 2006. aasta 10. aprillil Tallinnas Kaupmehe tänaval asuval ehitusel, kus tööline kukkus tellingutelt alla ning sai surma. Juhtunu asjus käivitus kriminaaluurimine, mille lõppedes sai uurijatele selgeks, et objektil olid mitmed tööohutusnõuded täitmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles