Lekkiv veetoru tekitas Viimsisse jäämäe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsis on torust purskav vesi tekitanud Rohuneeme tee ja mere vahele mitme meetri kõrguse jäämäe.


Tegemist on veetoruga, mis annab joogivett kolmele lähedal asuvale majapidamisele ning vesi purskab kolmest august, mille puurisid torusse AS Viimsi Vesi töötajad.

Viimsi Vesi juhatuse esimehe Toivo Eensalu sõnul tehti seda toru külmumise vältimiseks. Nimelt on meri kunagi maasse kaevatud toru ümbert ja alt pinnase ära uhtunud ning toru kippus ära külmuma.

«Ega see nüüd õige ja korrektne lahendus ei ole. Aga meil oli valida, kas teeme torusse augud või paneme seal vee kinni ja kolm peret jäävad ajutiselt ilma veeta. See on selline hädavariant. Praegu pole võimalik kedagi traktoriga merre saata,» rääkis Eensalu.

Ta lisas, et välja voolava vee eest ettevõte kellelegi arvet ei esita, vaid kannab selle oma kahjudesse. Kui suur veekogus sealt välja on voolanud, võib igaüks oma silmaga hinnata. Tänaseks umbes nelja meetri kõrguseks kasvanud jääst künkale aluse pannud augud tehti torusse hiljutiste 30-kraadiste külmade ajal.

Ettevõte otsustas, et parem on mõningane veekulu ära kannatada ja inimestele vesi alles jätta. Kui palju vett torust välja on pursanud, võib igaüks ise vaadata. Peale vaadates võib saada aimu, mitu kuupmeetrit sealt hiljutistest suurtest külmadest saadik välja on voolanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles