Mereakadeemia ostab hinnalise virtuaallaeva

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaallaeva simulaator.
Virtuaallaeva simulaator. Foto: Transas Simulators

Eesti Mereakadeemia soetab 1,4 miljonit eurot maksva virtuaallaeva simulaatorkompleksi, mis annab õppuritele võimaluse siseruumides läbi mängida merel viibiva laeva erinevaid töö- ja ohuolukordi.

Kompleks koosneb laeva silla-, masinaruumi-, side- ja eriolukordade simulaatoritest, mis matkivad nüüdisaegse laeva kõiki olulisi sõlmi ning ohusituatsioone. Selle abil saavad Mereakadeemia õppurid enne ametisse asumist parema ettevalmistuse.

Praegu on mereakadeemias olemas vaid laeva silla simulaator. Uus simulaator seatakse üles mereakadeemia õppehoonesse Kopli 101 ja peaks töövalmis olema septembri algusest.

Simulaatorikompleksi hakkavad kasutama mereakadeemia laevandus-, mehaanika- ja osaliselt ka merendusteaduskonna õppurid, samuti täienduskoolitustel osalejad.

Seadme ostmise hankeleping kirjutatakse alla täna pärastlõunal virtuaallaeva tootja Transas Marine International AB-ga Mereakadeemia peahoones. Projekti rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ja SA Archimedes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles