Vaid üks pealinlane laseb oma pensioni kanda Tallinna arvele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa peab leidma võimaluse, kus ühe inimese pensioni hoida.
Lasnamäe linnaosa peab leidma võimaluse, kus ühe inimese pensioni hoida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Vaid üks pealinlane soovib, et tema pension hakkaks alates veebruarist laekuma Tallinna linnavalituse arvele. Varem oli Tallinna linnavõim rääkinud, et selliseid inimesi võib olla kuni 10 000 ja linnale läheb see maksma kuni seitse miljonit.

Eelmise reede seisuga oli 620 pensionäri avaldanud soovi, et nende pension hakkaks laekuma omavalituse arvele, rääkis sotsiaalministeeriumi asekantsler Riho Rahuoja. Tema sõnul on üks avaldus esitatud ka Tallinnast ning selle tegi lasnamäelane.

«Lasnamäe linnaosavalitsus oli sellega ka nõus, sest linnaosavalitsus oli selle inimese eestkostja,» rääkis Rahuoja.

Eelmise reede seisuga soovis 620 inimest, et nende pension või toetus kantaks üle omavalituse arvele ja selliseid avaldusi oli tulnud 46 omavalitusest.

Valdavalt on Rahuoja sõnul tegemist inimestega, kes viibivad omavalitusele kuuluvates hoolekandeasutustes. Mõningatel juhtudel on tegu inimestega, kelle eestkostjaks on omavalitsus.

Varem oli Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et riigi poolt kohalikele omavalitsustele pandud kohustus tegeleda pensionide kojukandmisega läheb pealinnale maksma kuni seitse miljonit krooni.
Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul võib pensioni koju tahtvaid inimesi olla umbes 10 000 ning need on eelkõige koduhooldusel olevad inimesed, liikumispuudega inimesed või mingil muul moel liikumisega hädas olevad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles