Kristiinesse kerkib mitu pilvelõhkujat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAM Arhitektid OÜ koostatud planeering näeb Tondi ja Seebi tänavate ning raudtee vahelisele alale ette uusi kõrghooneid.
RAM Arhitektid OÜ koostatud planeering näeb Tondi ja Seebi tänavate ning raudtee vahelisele alale ette uusi kõrghooneid. Foto: Kristiine Leht

Kristiine halduskogu kooskõlastas Tondi ja Seebi tänavate ning raudtee vahelise kvartali detailplaneeringu eskiislahenduse, mis lubab sinna ehitada kuni 25-korruselisi maju.

Detailplaneeringu on koostanud RAM Arhitektid OÜ ning lubatav suurim ehituslik kõrgus 77 meetrit maapinnast ehk umbes 20-25 korruseline maja on ka riigi lennuameti poolt ette antud maksimaalne lubatud hoone kõrgus, kirjutas Kristiine Leht.

RAAM Arhitektid OÜ arhitekt Alice Laanemägi sõnul on piirkond sobilik multifunktsionaalsete büroo- ja eluhoonete rajamiseks. Linnaosavalitsuse lehe hinnangul võiks sinna tekkida Kristiine linnaosa keskus.

Alal paikneb kaks miljööväärtuslikku hoonet - Tondi 35 ja Seebi 5. Tondi 35 maja säilitada pole lehe andmetel võimalik, kuna Tondi tänava äärde on kavandatud kesklinna Mustamäega ühendav trammiliin, millele Tondi 35 maja ette jääb.

Tondi tänav on kavandatud kaherealisena ning planeeringuga tihendatakse kvartali sees olevat keskset ala. Planeeritakse ka üks raudtee alt läbisõit raudteega paralleelselt kulgevale planeeritavale tänavale.

Halduskogu poolt heaks kiidetud planeering on tuntud kui aadressil Tondi 33 asuv Tallinna farmaatsiatehase detailplaneering.

Algselt ei tahtnud linnaplaneerijad alale kõrghooneid lubada, kuid hiljem muutsid ootamatult meelt.

Planeeringu peab veel heaks kiitma ka linnavalitsus ning see peab läbima ka avalikustamise. Kui avalikustamisel esitatakse sellele proteste, mida lahendada ei suudeta, jõuab planeering veel Harju maavanema juurde ning selle kehtestab volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles