Mupo asejuhiks sai Raik Saart

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raik Saart.
Raik Saart. Foto: Mihkel Maripuu

Alates eilsest töötab mupo juhataja asetäitjana Raik Saart, kes asendab sellel kohal ametist vallandatud Margo Reiskat.

Mupo juht Monica Rand põhjendas Saarti määramist oma asetäitjaks asjaoluga, et tegemist on inimesega, kes sobib ideaalselt sellele ametikohale. Pealegi oli Saart tänavu jaanuari algusest alates tööturul saadaval.

«Saart sobib mupo juhataja asetäitjaks ka sellepärast, et ta on olnud selle ameti eesotsas mupo rajamisel 2003. aastal,» lisas Rand. «Seetõttu on ta kursis selle ameti valude ja võludega ning ma arvan, et temasugusest inimesest on mulle palju abi.»

Mupo alguseks tuleb lugeda 16. oktoobrit 2003, kui Tallinna tuletõrje- ja päästeameti juurde loodi väike osakond, mis hakkas tegelema Tallinnas korrakaitsega. Saart sai siis selle osakonna juhatajaks. Ta on töötanud ka Tallinna transpordiameti juhatajana, viimasetel aastatel töötas aga päästeametis. Ranna sõnul on Saartil suured kogemused, mis kuluvad mupos kindlasti ära.

Saart võtab mupos üle Reiska ülesanded ehk hakkab korraldama ja kontrollima ameti erinevate osakondade ja nende juhatajate tööd.

Mupo juhataja asetäitja kohale inimese leidmiseks ei ole vaja korraldada konkurssi. Ranna sõnul oli tal küll algul mõte avalik konkurss teha, aga kui ta sai teada, et Saart on tööturul saadaval ning ta on nõus muposse tulema, siis ta loobus konkursist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles