Linnaarhitekt: EKA ja Ester Palmi kokkulepet tõenäoliselt ei sünni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA ajalooline krunt.
EKA ajalooline krunt. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnaarhitekt Endrik Mänd ütles, et kokkulepet Eesti kunstiakadeemia ja naabermaja kahe korteri omaniku Ester Palmi vahel suure tõenäosusega ei sünni.

Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas täna Eesti kunstiakadeemia uuele õppehoonele tingimusliku ehitusloa, mille järgi võib akadeemia maapealsete hooneosade ehitamist alustada, kui naabriga on kokkulepe saavutatud või on jõustunud sundvalduse seadmise otsus, vahendab ERR Uudised.

«Kuna meile teadaolevalt riik sundvalduse seadmist praegusel hetkel on ettevalmistamas ja läbirääkimised naabritega on liiva jooksnud, siis pidaski linn võimalikuks ehitusloa väljastada,» ütles Mänd.

«Me täna võime üsna veendunult väita, et seda kokkulepet suure tõenäosusega ei sünni, sest proua Palm on öelnud, et tema eesmärk on saavutada see, et hoone ehitataks krundil teise asukohta, mis ei ole linnaehituslikult mõistlik ega ka ehitustehniliselt ei anna mingit efekti,» ütles arhitekt.

Samas ei saa tema sõnul ka kokkuleppele jõudmist lõplikult välistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles