Õnnetu armastus viis ametniku vabasurma

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-aastane Romet Põldme kadus jäljetult kodumaja ukse ees pärast jõulupidu kolleegidega.
25-aastane Romet Põldme kadus jäljetult kodumaja ukse ees pärast jõulupidu kolleegidega. Foto: Erakogu

Tallinna kesklinna valitsuse keskastme juhi Romet Põldme surma uurijad jõudsid arvamusele, et  noormees sooritas külma merevette hüpates enesetapu.


Kuigi esialgu jätkab politsei Romet Põldme (25) surma tagamaade uurimist tapmist käsitleva paragrahvi alusel, on uurijad Postimehe andmeil 99-protsendilise tõenäosusega veendunud, et mees tegi 19. detsembri öösel enesetapu.



Põhjus, miks linnaosavalitsuse jõulupeolt koduukse ette jõudnud Põldme võis otsustada purjuspäi kõndida hoopis kilomeeter eemale ja hüpata linnahalli juures muulilt merre, peitub Põldme tuttavatega vestelnud uurijate andmeil õnnetus armastuses.



Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel on uurijad saanud juhtumi asjus palju vihjeid, kuid need pole osutunud usutavaks. Nii lükati kiiresti ümber kuulujutt, et Põldme oli enne surma käinud ülekuulamisel kaitsepolitseis, kus temaga vesteldi pistise võtmises kahtlustatava abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse juhtumist.



Samuti osutus valeks väide, et Põldmet nähti kadumisööl Tallinnas asuvas seksuaalvähemuste ööklubis Angel.



Kesklinna valitsuses linnaplaneeringutega tegelenud osakonna asejuhi Põldme tööülesannete hulka ei kuulnud kolleegide väitel planeeringute kinnitamine, nii et tema ametikohustustega inimesel polnud võimalusi korruptiivseteks tehinguteks.



Põldme surnukeha leidsid 28. detsembril merest allveesukeldujad ja ekspertiis tuvastas, et mees suri uppumise tagajärjel. Kuna tema taskutes olid alles mobiiltelefon ja veidi raha, välistas politsei juba alguses röövmõrva versiooni.



Põldme surnukehal oli jalas vaid üks king. Teist kinga pole tuukreil merepõhjast leida õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles