Klandorf: Reiska süüdistused on absurdsed

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf
Kalle Klandorf Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf leiab, et mupost vallandatud asejuhi Margo Reiska tänases Postimehes esitatud süüdistused on täiesti absurdsed ning ilmselt tahab ta nendega pigem hajutada tähelepanu enda juhtumilt.

«Pange tähele, et Margo Reiska tabati purjuspäi ametiauto roolis septembris, ammu enne seda, kui tal tekkisid etteheited [mupo juhi Monica Ranna tegevuse suhtes – toim.]. Seejärel ütlesin ma, et kui joobes juhtimine leiab kinnitust, pole tal enam munitsipaalpolitseis kohta. Kui hakkas lähenema kohtuistungi aeg, saatis Reiska linna finantsjuhile süüdistusi täis kirja, millega soovis ta ilmselt hajutada tähelepanu enda juhtumilt,» märkis Klandorf.

Esmaspäeval munitsipaalpolitseist vallandatud ameti asejuht Margo Reiska näitas Postimehele detsembris Tallinna finantsjuhile Katrin Kendrale saadetud kirja, milles ta osutas mitmetele mupos valitsevatele segadustele nagu mõttetud investeeringud ja ostud, segaselt määratud preemiad ja tuttavatele määratud trahvide tühistamised.

«Nagu osutas mupo juht Monica Rand, polnud Reiska kogu tema alluvusest töötatud aja jooksul neile väidetavatele probleemidele tähelepanu juhtinud. Süüdistavale kirjale vastas ammendavalt linna finantsjuht Katrin Kendra,» leidis abilinnapea.

Klandorf leidis, et igas kollektiivis on aeg-ajalt pingeid. «Hea juht suudab neid kontrolli all hoida ja lahendada. Pingeid tekitavad üldjuhul inimesed, kes ei taha tööd teha ning selliseid inimesi me munitsipaalpolitseis ei vaja,» sõnas abilinnapea.

«Süüdistused, mida Margo Reiska esitab, on täiesti absurdsed. Kui rääkida jalgpallivarustusest, siis on tegemist hoopis universaalse spordivarustusega, mida saab kasutada erinevaid spordialasid harrastades. Kui mu mälu mind ei peta, siis mängisin ise möödunud aastal linnavalitsuse traditsioonilisel öökorvpalliturniiril mupo võistkonna vastu. Nagu teisedki võistkonnad, olid nemadki oma asutuse rohelistes spordivormides. Teadmiseks - kui tehakse sporti, siis üldjuhul spordivarustuses, mis võiks võimalikult universaalsena olla ka ümberpööratavate värvidega. Loomulikult arvestatakse spordivarustuse muretsemise juures ka hügieeninõuetega, sest vaid nõukogude armees tehti sporti kirsades ja sinelis.»

Reiska heitis ette ka seda, et mupo ostis asjatult hirmkalleid kuuliveste. «Kuna munitsipaalpolitsei osaleb politseioperatsioonidel ja -reididel, siis on üsna loomulik, et ka mupol on mõned kuulivestid, mida sellisel puhul kasutada. Ma ei imestaks, kui tulevikus tekib nõue, et kuuliveste peavad kasutama sarnaselt politseipatrullidele ka tavalised mupo patrullid, kellel on tööülesannete täitmisel tegemist väga erinevate inimestega,» arvas aga Klandorf.

Reiska juhtis tähelepanu ka sellele, et amet tellib lilli ühest konkreetsest lillepoest, mis väidetavalt kuulub ameti juhataja tuttavale. «Lillede osas vastaks ma Margo Reiskat intervjueerinud Risto Berendsoni sõnadega – mis selles halba on, et lilled ostetakse ühest kohast. Ka linna finantsteenistus pidas arusaadavaks, kui lilled võetakse kindlast kohast ja tasutakse kuu lõpus arvega.»

Preemiate ebavõrdse määramise osas osutas Klandorf, et üldjuhul määrab preemiad asutuse juhtkond. «Ka Margo Reiskal oli selles osas kindlasti sõna. Minu mälu järgi oli preemiasaajate hulgas mitukümmend mupo parimat töötajat ning see ei puudutanud vaid osakonnajuhatajaid.»

Reiska rääkis Postimehele ka seda, et ameti juhataja on keelanud oma tuttavatele tehtud trahve registrisse kanda ja käskinud neid tühistada. Klandorf ei osanud seda kommenteerida, ent leidis, et läbi ajakirjanduse pole mõistlik selliste süüdistustega praalida. «Kui Reiskal on nende kohta mingeid tõendeid, oleks asutuse asejuhina olnud tema poolt korrektne käitumine pöörduda sisekontrolli poole ja algatada sisejuurdlus. Seda ta aga ei teinud, mis on märk, et need on tühjad süüdistused või kinnitab see omakorda veelgi Reiska sobimatust munitsipaalpolitsei ridadesse,» arvas abilinnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles