Monica Rand Reiska kriitikast: varem ta nende asjade üle ei kurtnud

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo juht Monica Rand
Mupo juht Monica Rand Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei juht Monica Rand küsib, miks ei juhtinud Margo Reiska neile probleemidele tähelepanu nende üheksa kuu jooksul, mil mupos tema alluvuses töötas.


«Margo Reiska oli minu asetäitja üheksa kuud, selle aja jooksul ei ole ta esitanud mitte ühtegi pretensiooni ameti tegevuse kohta, samuti ei ole ta tundnud huvi ameti lepingute, kohustuste ja arvete tasumise vastu,» ütles Rand.

Seetõttu olevat kohatu Reiska kaebus linna finantsjuht Kat­rin Kendrale. «Mitte kordagi varem ei olnud ta huvi tundnud ameti finantsseisu vastu,» rääkis Rand.

Liialdatud väide

Tuttavatele preemiatele määramist kommenteerides jäi Rand napisõnaliseks – preemiate määramisel lähtutakse läbipaistvatest hindamiskriteeriumitest. Sama tagasihoidlik oli Rand kuuluvestide ostmisest rääkides: «Need on eriolukordadeks ja vastava otsuse vastuvõtmisel osales ka endine asetäitja [Margo Reiska].»

Ranna hinnangul on Reiska väide, et mupo ametnikel on vanad ja räbaldunud vormid, liialdatud. «Viisin 2011. aasta alguses sisse kevadise ja talvise vormiülevaatuse, haldusspetsialistil on väga hea ülevaade, kui mõnel ametnikul on vaja vormi vahetada,» rääkis ta. «Kes oma vormiriietele õigel ajal järele ei tule, peavad iseennast süüdistama.»

Samuti vaidleb Rand vastu väitele, et ta pole lasknud vormistada tuttavatele tehtud trahve. «Munitsipaalpolitsei ametis ei ole võimalik hoiatustrahvide tühistamine (Reiska räägib siiski trahvide sissekandmise keelamisest – toim) ameti enda poolt, 2011. aastal on parkimistrahve tasunud nii linnaosavanemad kui ka linnaametnikud,» rääkis Rand. «Ka neile ei ole erisoodustusi tehtud ja hoiatustrahve tühistatud.»

Küll on aga Ranna sõnul alustatud ametis revisjoni, et selgitada välja rikutud hoiatustrahvi blankettidega seotud juhtumid.

Mupo ametnike spordilembusest rääkides ei hoia Rand sõnu kokku. Läbi aastate on osaletud paadirallil, bowling’uturniiril, öökorvpallis, öövõrkpallis, teatevõistlustel ja jalgpallis.

«Spordirõivad on pea kõikidel Tallinna linna asutustel ja neid kasutatakse kõikidel võistlustel osalemiseks, ei ole eraldi vorme jalgpalli, võrkpalli, korvpalli vm spordiala jaoks,» rääkis ta. Nii käisid mupo töötajad jõustruktuuride jalgpalliturniiril Leedus ja Riia munitsipaalpolitsei korraldatud spordipäeval, kus kaheksaliikmelise võistkonnaga osaleti jalgpalli, korvpalli, rannavolle ja köievedamise võistlustel.

Kooskõlastust polnud

Mis puutub Reiska ametist vabastamisse, siis on Ranna väitel ta oma erasõitudest kompenseerinud vaid mullu 17. septembri sõidu, kui ta tabati purjuspäi ametiauto roolist.

«Kuid sellegi sõidu kohta ei olnud tal vajalikku eelnevat kooskõlastust,» ütles Rand. «Reiska on ise ametnikele saatnud 14. septembril kirja, kus edastab sõidukite kasutamise korra ja juhib tähelepanu sellele, et eelnev kooskõlastus on vajalik.»

«Reiska jäi politseile ametisõidukiga joobes juhtimisega vahele, misjärel sõitis ise sama sõidukiga ameti garaaži ja väljus kohe teise ametisõidukiga, istudes ise rooli,» rääkis Rand.

«Selgituseks on andnud hilisemalt kommentaari, et vedas mööblit? Huvitav, kas mööblivedu algas öösel ja lõppes 18. septembri keskpäeval?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles