EKA alustas uute üliõpilaste vastuvõttu uue korra järgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul. Foto: Toomas Huik

Tänavu kehtib EKA vastuvõtul uus kord – uute üliõpilaste vastuvõtt toimub nüüd sõltuvalt erialast kahel erineval perioodil.


Juba veebruarist saab internetis esitada avaldusi EKAsse astumiseks. Uute üliõpilaste vastuvõtt toimub sõltuvalt erialast kahel erineval perioodil kevadtalvel (6. veebruar–1. märts, 2012) ja kevadsuvel (1. märts–25. juuni, 2012), teatas EKA pressiesindaja.

Enamus bakalaureuse õppekavasid võtavad uute tudengite avaldusi vastu juba veebruaris, erandiks on arhitektuuri- ja linnaplaneerimise, kunstiteaduse ja muinsuskaitse ja restaureerimise õppekavad. Samuti toimub varasem vastuvõtt mitmel magistriõppekaval.

Kevadtalvel ehk 6. veebruarist 1. märtsini toimub vastuvõtt õppekavadele sisearhitektuur ja mööblidisain, ehte- ja sepakunst, keraamika, klaasikunst ja disain, moedisain, nahakunst, aksessuaari- ja köitedisain, tekstiilidisain, tootedisain, graafiline disain, kunstipedagoogika, kunst (graafika, maal, skulptuur, interdistsiplinaarsed kunstid), fotograafia, stsenograafia, animatsioon.

Kevadisel vastuvõtul saavad kandideerida ka tänavused koolilõpetajad. Lõputunnistused tuleb esitada 25. juuniks.

Kevadsuvel, ehk 1. märtsist kuni 25. juunini võtavad vastu õppekavad arhitektuur ja linnaplaneerimine (õppeaeg 5 aastat), kunstiteadus, muinsuskaitse ja restaureerimine.

Kohapeal saab esitada avaldusi ainult suvise vastuvõtu puhul 25. juunil.

Varasem vastuvõtt toimus EKAs kahel erialal pilootprojektina juba eelmisel aastal. Uue vastuvõtukorraga liitusid tänavu enamus looverialasid, sest soovitakse minna ühte rütmi välisülikoolidega, kus sisseastumiseksamid toimuvad kevadisel koolivaheajal. Kandidaatidele saadetakse ülesanded e-posti teel kodus lahendamiseks, seejärel kutsutakse sisseastujad märtsis EKAsse vestlustele, kus tehakse veel loomingulisi erialaseid katseid. Uus vastuvõtukord annab noortele võimaluse vähem pingelisel ajal eksameid sooritada ning lahendada ülesandeid oma keskkonnas endale sobival ajal.

Lähem info ja avalduste esitamine veebilehel sisseastumine.artun.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles