Metsatööd Mäepealse tänaval on seaduslikud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimesed on mures kümnete elujõuliste puude pärast, mis Mäepealse tänava ja Kadaka puiestee nurgal olevas metsatukas maha on võetud.


Tallinnas on puude langetamiseks üldjuhul vaja raieluba, sealne tegevus aga raielubade registris ei kajastu. «Kuidas on võimalik, et selline mastaapne puude raiumine on Tallinnas võimalik? Puude langetamist ei peatanud isegi -25-kraadine pakane,» küsis tähelepanelik linnaelanik.

Tallinna keskkonnaametist öeldi Postimehele, et tegelikult on sealne metsalangetamine siiski seaduslik. «Tallinna keskkonnaamet uuris antud raietöid juba eelmise aasta novembris ning selgus, et raietööd Kadaka pst ja Mäepealse tänava nurgal toimuvad metsateatise alusel, mille on väljastanud riigi keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni metsanduse spetsialist,» selgitas Tallinna keskkonnaameti juhataja asetäitja Relo Ligi.

Raietööde tegija pääseb ka Tallinnas raieloaga tavaliselt kaasas käivast asendusistutusest. «Asendusistutust teostatakse raieloa kõrvaltingimusena ning kuivõrd antud juhul on riikliku keskkonnaameti poolt väljastatud metsateatis, siis asendusistutust vastavalt Tallinna linnavolikogu määrusele «Puu raieks ja hoolduslõikuseks loa andmise tingimused ja kord» ei teostata,» ütles Ligi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles