Reiska kaebab vallandamisotsuse edasi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Reiska kohtuistung lükkus tunnistaja haigestumise tõttu edasi.
Margo Reiska kohtuistung lükkus tunnistaja haigestumise tõttu edasi. Foto: Liis Treimann

Munitsipaalpolitseist täna vallandatud juhataja asetäitja Margo Reiska sõnul on põhjused otsitud ning ta kaebab otsuse kindlasti edasi.

«Ega see mulle suure üllatusena tulnud, sest oli eelnevalt teada, et nad soovivad kiiresti minust vabaneda ja uus inimene oli kohale juba välja valitud, nii et tuli ainult oodata, millal nad selle otsuse teevad,» sõnas Reiska, jättes siiski nimetamata, keda ta silmas peab.

Ta märkis, et Monica Ranna munitsipaalpolitseiameti juhiks tulles oli ametis kaks juhataja asetäitjat, kellest esimesest [Kalmer Filatovist – toim.] vabanemiseks leiti põhjus küllalt kiiresti. «Minuga läks natuke kauem, kusjuures see pole ka tõsine põhjus, sest pole ju veel kohtuotsust ega midagi, ei ole mind süüdi mõistetud. Aga nemad otsust ootama ei jäänud.»

Mupo teatas täna, et vabastas Margo Reiska distsiplinaarsüüteo eest, milleks oli pikaaegne ametiautode kasutamine isiklikuks otstarbeks ning selle varjamiseks dokumentide ja allkirjade võltsimine, samuti autodes olevate positsioneerimisseadmetega manipuleerimine. Samuti heitis Rand Reiskale ette 17. septembril auto juhtimist joobeseisundis, millega ta diskrediteeris kogu munitsipaalpolitseiametit.

Reiska nimetas neid süüdistusi täielikuks valeks. «See ei ole absoluutselt õige, mida väideti. Kui munitsipaalpolitsei kõrge ametnik tegeleb täiesti pseudoprobleemidega, on see tema enda mure. Aga see, et mind süüdistatakse dokumentide võltsimises, on puhas lausvale. Sellega ma sugugi nõus ei ole.»

Reiska kinnitas, et tal oli õigus ametiautot kasutada. «Ametiauto peale oli aasta algul kokkulepe, et mina kompensatsiooni ei võta, kuna mul on päris palju osakondi, kes minu alluvuses tööl. Seoses sellega oli väga palju vaja sõita. See, mis puudutas erasõite, sai kõik kompenseeritud sularahas. Mingisugust ebaseaduslikku kasutamist ei olnud,» kinnitas Reiska, et tasus kõikide ametiautoga tehtud erasõitude eest ise.

Reiska kinnitas, et kui politsei ta mullu 17. septembril kinni pidas, oli ta ametiauto roolis. «See oli põhjendatud sellega, et olin tööl ja pidin õhtul tagasi tööle minema, aga mõtlesin ümber ja läksin autot garažeerima.»

Reiska avaldas ka kahetsust, et tänane kohtuistung tema vaidluses politseiga joobes juhtimise karistuse pärast edasi lükkus, seda politseipoolse tunnistaja haigestumise tõttu. Järgmine kohtuistung ses asjas toimub 23. aprillil. Politsei pidas 17. septembri hilisõhtul Reiska juhitud auto Tallinnas Järvevana teel kinni ning karistas teda alkoholijoobes juhtimise eest, mehe väitel polnud ta autorooli istudes alkoholi tarbinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles