Tallinn määrab kasiinodele keelualad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiinodelgi ei lähe enam nii hästi kui varem.
Kasiinodelgi ei lähe enam nii hästi kui varem. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu kiitis eile heaks otsuse, millega andis linnavalitsusele ülesande määrata ära piirkonnad pealinnas, kus hasartmängukoha avamine on keelatud.

Eelnõu esitanud keskerakondlase Märt Sultsi sõnul on Tallinnas 87 mängukohta, teatas linnavolikogu avalike suhete nõunik. «Seda on selgelt liiga palju ning tihti paiknevad mängukohad ka ebasobivates asukohtades,» lausus Sults.

Sellest aastast jõustunud hasartmänguseaduse kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus määrata, millistes piirkondades võib õnnemängukoha avada. Selle saab sätestada üld- või detailplaneeringus piirkondade arenguperspektiive ja elanike huve arvestades, ütles Sults.

Vastavalt seadusele tegigi volikogu linnavalitsusele ülesandeks määratleda üldplaneeringute või detailplaneeringute menetlemisel need piirkonnad linnas, kuhu ei ole lubatud rajada kasiinosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles